Δραστηριότητες 2023-2024

Ο Σύλλογος «Αγάπη, Βασιλικής Κόμνου»-καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση

Ο Σύλλογος «Αγάπη, Βασιλικής Κόμνου» πραγματοποίησε εκπαιδευτική δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση στους μαθητές της Β΄ λυκείου στις 20/02/2024 μετά από αίτημα του σχολείου μας.

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος διδασκόντων του 1ου ΓΕΛ Τριανδρίας εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς το Σύλλογο «Αγάπη» και ευελπιστούν στη συνέχιση της καλής συνεργασίας.

karpa 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ «ΣΕΙΡΙΟΥ» ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Μετά από αίτημα του σχολείου μας, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Θεσσαλονίκης «Σείριος» πραγματοποίησε τρεις δίωρες εκπαιδευτικές παρεμβάσεις βιωματικού χαρακτήρα στους μαθητές/-τριες της Α΄ Λυκείου (16/1/2024, 25/1/2024 και 02/02/2024) με τίτλο «Boys and Girls Plus». Θέμα των παρεμβάσεων ήταν η πρόληψης των εξαρτήσεων (ουσιών και συμπεριφορών), η διαχείριση των συναισθημάτων και οι διαπροσωπικές σχέσεις.

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος διδασκόντων του 1ου ΓΕΛ Τριανδρίας εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς τον «Σείριο» και ευελπιστούν σε συνέχιση της καλής συνεργασίας.

Seirios
 

Νέες φυτεύσεις στο σχολείο μας

Συνεχίζοντας την καλή πρακτική των φυτεύσεων και κατά τη φετινή χρονιά, μαθήτριες και μαθητές του σχολείου μας μαζί με εκπαιδευτικούς περιποιήθηκαν τα δύο μεγάλα παρτέρια στην είσοδο του σχολείου: απομάκρυναν τα ξερά χόρτα, τα έσκαψαν και φύτευσαν καλλωπιστικά φυτά και λουλούδια, ανάμεσα στα οποία δύο πικροδάφνες και δύο βιβούρνα, δώρο του Συλλόγου των καθηγητών. Η χαρά με την οποία ανταποκρίθηκαν οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες ήταν μεγάλη και δείχνει την ανάγκη των παιδιών για βιωματική μάθηση και χειρωνακτική εργασία στο πλαίσιο του σχολείου.

 

oles

Συλλογή ειδών για τη Θεσσαλία

Ο Σύλλογος διδασκόντων του 1ου ΓΕΛ Τριανδρίας και οι μαθητές/-τριες του σχολείου, θέλοντας να δηλώσουν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους προς τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας, συγκέντρωσαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για αυτούς. Τα είδη παρέλαβαν στις 27/9/2023 εκπρόσωποι της «Ετεροτοπίας» για λογαριασμό της πρωτοβουλίας «Αλληλεγγύη για Όλους» και θα παραδώσουν τα συλλεγέντα είδη με την αμέσως επόμενη αποστολή.

Ευχαριστούμε τις οικογένειες των μαθητών/-τριών μας και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας!

https://www.solidarity4all.gr/el/news/proti-paradosi-eidon-gia-toys-plimmyropatheis-tis-thessalias

 

Θεσσαλία

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ 1ο ΓΕΛ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΧΟΥΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Την Τετάρτη, 10/1/2024 και ώρα 18.00-20.00 στον χώρο του σχολείου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα «Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΧΟΥΣ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ». Η εκδήλωση απευθυνόταν στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/-τριών της Γ΄ Λυκείου καιπεριλάμβανε ομιλία της κας Αποστολίδου Κατερίνας, Ψυχολόγου, στελέχους του Κέντρου Πρόληψης «ΣΕΙΡΙΟΣ», καθώς και συζήτηση με τους παρευρισκόμενους πάνω στο θέμα. Κατά κοινή ομολογία, τόσο η παρουσίαση της κας Αποστολίδου όσο και η ζωντανή και διαφωτιστική συζήτηση που ακολούθησε, με ερωτήσεις εκ μέρους των γονέων και απαντήσεις εκ μέρους της ψυχολόγου, έθιξαν ζητήματα ουσίας πάνω στις σχέσεις γονέων-παιδιών/υποψηφίων και υπήρξαν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες.

Ευχαριστούμε τον «Σείριο» και προσωπικά την κα Αποστολίδου Κατερίνα αλλά και τους γονείς/κηδεμόνες για τη συμμετοχή τους.

seir